Rebecca Mauléon

Jag föddes 1988 och växte upp i Göteborgs skärgård på ön Hönö. Mitt hästintresse var inte självklart eftersom det var begränsat med hästar ute på ön, men efter att ha fått rida på det 30-åriga russet Nellie så var jag helt såld.

Jag fick efter en hel del tjatande börja rida på ridskola, det blev Bulycke Ridklubb i Torslanda. Jag var lika nervös varje vecka då det var dags för min ridlektion. Jag åkte hela vägen från ön med gummiridstövlarna och hjälmen på, så att jag var redo när jag kom fram.


Ridskoleponnyn Menotti och jag

När jag fyllt 12år fick jag min första ponny, Fjodor. Honom delade jag med mina kusiner i början. Med Fjodor fick jag äntligen åka ut och tävla, då var det enbart hoppning. Men vi tränade även fälttävlan och galopp(!).

När jag började gymnasiet var valet enkelt; jag ville gå en hästlinje! Jag sökte och kom in på Strömsholms Ridsportsgymnasium. Det var roliga och lärorika år som la grunden för den jag är idag!

Efter gymnasiet fick jag jobb som hästskötare hos Louise Nathhorst där jag tillbringade 2,5 helt oförglömliga år. Att vara så liten och komma till en av landets bästa ryttare och tränare var större än vad jag kunnat önska!

Efter åren hos Lussan började jag jobba som beridare åt Minna Telde. Från att ha fått vara med och se hur allt går till hos Lussan till att faktiskt få rida och tävla själv som jag fick göra hos Minna var obeskrivbart. Jag fick lov att tävla och visa många fina unghästar och hingstar, bl.a hennes egna häst Isac som jag också vann Falsterbo Horseshow med 2011!


Isac och Jag 2011


Stella Nova och jag i Breeders.

Efter 3 år hos Minna jobbade jag ett år på vackra Arphus Gård hos Pether Markne och Per Sandgaard. Där red och tävlade jag några av deras fina unghästar i bl.a i Falsterbo.


Charmeur och jag i Falsterbo

Efter det tog jag mig modet att starta egen verksamhet!

Jag och min sambo Cecilia bor numera på en gård i Taxinge utanför Nykvarn. Här försöker vi nu bygga upp verksamheten samtidigt som jag satsar vidare mot högre höjder inom dressyren!

//Rebecca